sv-SEnl-NLen-GB
Language
Search
× Search
den 7 februari 2023

Cykelleder i omgivning

Cykelleder i Värmlands Nysäter, Säffle, Grums, Arvika och Gillberga. Val av olika svårigheter.

Omgivningen

Nysäters Cyklar Uthyrning och Service ligger i området där det kan finnas några branta backar och nedfarter. Vår erfarenhet är att du behöver god kondition för att ge dig ut på längre eller röda leder. Om du är nybörjare råder vi dig att välja ett enklare eller kortare spår. Om du vill ha mer utmaning kan vi berätta var du hittar de mindre och brantare spåren i vårt område samt hur du kan klättra till några spektakulära utsiktsplatser.>

Några av de beskrivna spåren har en mer detaljerad vägbeskrivning som du kan erhålla på Nysäters Cyklar butiken. För längre leder är det att rekommendera att ta kläder för regn och kallt väder med dig. Man vet aldrig i vårt klimat. För övriga frågor bara fråga oss här...

Leder

Runda kring sjö Aspen

En mycket vacker väg, där du kan njuta av sjön Aspen.

  • 12 november 2014
  • Antal visningar: 24396
  • 0 Kommentarer
Runda kring sjö Aspen

Beskrivning:

Cykla från starten vid Nysäters Cyklar förbi ängarna och över kullen. Om du fortsätter till sjön finns det en gammal bondgård som ligger gömd i skogen intill vägen. Denna skogsväg leder till den vackra sjön Aspen. Detta område ligger mellan Nysäter och Långserud. Det finns flera badplatser/stränder och två kyrkor att besöka. Långserud kyrka ligger längs vägen och det finns en rastplats bredvid älven. Kyrkan själv är tillverkad helt i trä och ligger vackert belägen intill åkrar och älven.

Cykla vidare till eleganta Esters Café där du kan köpa glass (de är specialiserade på det) och kaffe eller lunch. De har också en trädgårdsbutik och en svensk second hand-butik (loppis) intill.

 

Efter caféet följer du vägen till Kålsäter. Halvvägs passerar du ett kraftverk intill en bro. Detta är en bra plats för fiske och avkoppling innan du återvänder. Du kan utöka turen till Gillberga kyrka med gravkullarna. Fråga oss hur du hittar dit om du är intresserad.

Information
1- 2 timmar
17 km
Blå 

Dokument att ladda ner

Skriv ut

Lämna en kommentar

Denna blankett samlar ditt namn, e-postadress, IP-adress och innehåll så att vi kan hålla reda på kommentarerna på webbplatsen. För mer information kolla vår sekretesspolicy och Användarvillkor där du får mer information om var, hur och varför vi lagrar dina data.
Lägg till kommentar

Theme picker

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2023 by Atech.se
Back To Top