sv-SEnl-NLen-GB
Language
Search
× Search
den 6 februari 2023

Cykelleder i omgivning

Cykelleder i Värmlands Nysäter, Säffle, Grums, Arvika och Gillberga. Val av olika svårigheter.

Omgivningen

Nysäters Cyklar Uthyrning och Service ligger i området där det kan finnas några branta backar och nedfarter. Vår erfarenhet är att du behöver god kondition för att ge dig ut på längre eller röda leder. Om du är nybörjare råder vi dig att välja ett enklare eller kortare spår. Om du vill ha mer utmaning kan vi berätta var du hittar de mindre och brantare spåren i vårt område samt hur du kan klättra till några spektakulära utsiktsplatser.>

Några av de beskrivna spåren har en mer detaljerad vägbeskrivning som du kan erhålla på Nysäters Cyklar butiken. För längre leder är det att rekommendera att ta kläder för regn och kallt väder med dig. Man vet aldrig i vårt klimat. För övriga frågor bara fråga oss här...

Leder

Borgvik cykelled

Besök historiska Borgvik och konsthall.

  • 16 mars 2015
  • Antal visningar: 25048
  • 0 Kommentarer
Borgvik cykelled

Beskrivning:

En lättare väg som följer Gillberga dalen och sedan upp till Borgvik där det finns mycket att upptäcka.

Redan i Nysäter finns Vikingacenter museum, Hembygdsmuseum och den gamla marknaden. Även 2 caféer har öppet under sommaren och om du behöver något kan du köpa den på den lokala ICA-butik, Vikingahallen.

På väg till Borgvik finns den Sleep in Silk butik som ligger i en trevlig Värmlands Herrgård, Skäggebol. Du kan ta en omväg till butiken. En skylt finns på huvudvägen.

När man kommer i Borgvik hittar man galleriet Sliperiet som har 1500 m2 utställningsutrymme för kända och nya artister. Vid hamnen och camping är ett litet café med en trevlig atmosfär och servering av glass. En strand ger möjligheter för ett uppfriskande dopp.

Borgvik är en gammal by och om varje byggnad finns en historia att berätta. Ha en promenad eller cykla genom byn för att se den gamla butiken Gammal Brukshandel (fortfarande öppen för att köpa några fina lokal producerade handarbete och produkter), fundamenten av gjutjärn fabriken (hyttruinen) är öppen att gå runt i och ligger vid en restaurang, konferens och hotell . En museum om järnhanteringen i Sverige hittar du intill vägen i början av hyttruinen.

Du kommer att cykla på en del av Sverigeleden.

Information
4 timmar
45 km
Gul 

Dokument att ladda ner

Skriv ut

Lämna en kommentar

Denna blankett samlar ditt namn, e-postadress, IP-adress och innehåll så att vi kan hålla reda på kommentarerna på webbplatsen. För mer information kolla vår sekretesspolicy och Användarvillkor där du får mer information om var, hur och varför vi lagrar dina data.
Lägg till kommentar

Theme picker

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2023 by Atech.se
Back To Top