sv-SEnl-NLen-GB
Language
Search
× Search
den 30 september 2020

Hemsida

Reparationer, cykelförsäljning, uthyrning, butik och service i Nysäter - Gillberga trakten.

Att cykla i Värmland

På två hjul kommer du långt. Du kan cykla av praktiska skäl. Av miljömässiga. För träningens skull. Eller bara för att det är så fruktansvärt kul!

Ta en tur varje årstid: Våren i Värmland är frodig och fylld med dofter och fåglarna sjunger för fullt. Blommorna börjar blomma på träden och längs vägarna i den varma solen. Sommaren kan vara varm och inbjuder till ett dopp i alla natursköna sjöar runt omkring oss. Sitt bredvid vägarna och njut av stillheten omkring dig. Hösten är rik på färger när träden och växterna skiftar från grönt till varma nyanser av gult, orange och rött. Nätterna kan bli kallare, men ger dig mycket syre som du kan använda när du ger dig ut ett äventyr på landet. Vintern kan komma med en massa snö och har sina egna utmaningar för sportiga cyklister. Detta är en helt ny säsong för att upptäcka från Värmlands Nysäter området. Bedövande vackert!

Cykeluthyrning Cykelservice Cykelleder

Nyheter

Runda kring sjö Aspen

Publiceras på den 12 november 2014

Runda kring sjö Aspen

En mycket vacker väg, där du kan njuta av sjön Aspen.

Beskrivning:

Cykla från starten vid Nysäters Cyklar förbi ängarna och över kullen. Om du fortsätter till sjön finns det en gammal bondgård som ligger gömd i skogen intill vägen. Denna skogsväg leder till den vackra sjön Aspen. Detta område ligger mellan Nysäter och Långserud. Det finns flera badplatser/stränder och två kyrkor att besöka. Långserud kyrka ligger längs vägen och det finns en rastplats bredvid älven. Kyrkan själv är tillverkad helt i trä och ligger vackert belägen intill åkrar och älven.

Cykla vidare till eleganta Esters Café där du kan köpa glass (de är specialiserade på det) och kaffe eller lunch. De har också en trädgårdsbutik och en svensk second hand-butik (loppis) intill.

 

Efter caféet följer du vägen till Kålsäter. Halvvägs passerar du ett kraftverk intill en bro. Detta är en bra plats för fiske och avkoppling innan du återvänder. Du kan utöka turen till Gillberga kyrka med gravkullarna. Fråga oss hur du hittar dit om du är intresserad.

Information
1- 2 timmar
17 km
Blå 

Betygsätt denna artikel:
Inga betyg
Kommentarer (0)Antal visningar (12950)
Skriv ut

Theme picker

Ladda ned vår broschyr (sv/en)

Nysäters Cyklar flyer
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2020 by Atech.se
Back To Top